Rodzaj posiłku
posiłek
Przygotowanie

Świetny jako samodzielne danie, ale również jako dodatek do placków ziemniaczanych. Gulasz po węgiersku to wyraziste danie, które można przygotować na wiele sposobów. Przepis na obiad na bazie gulaszu po węgiersku wcale nie jest trudny. Poniżej przedstawiamy, jak przygotować tę potrawę.

Składniki:

  • kilogram wieprzowiny,

  • 3 cebule,

  • pół kilograma ziemniaków,

  • 4 listki laurowe,

  • 4 czerwone papryki,

  • 5 ząbków czosnku,

  • łyżeczka słodkiej papryki,

  • oliwa z oliwek,

  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Umyte mięso pokroić w dużą kostkę i usmażyć na oliwie w rondlu. Następnie trzeba do niego dodać pokrojone ziemniaki, posiekaną paprykę, cebulę, czosnek oraz listki laurowe. Całość trzeba dusić przez około 90 minut. Na koniec dodajemy paprykę, sól oraz pieprz do smaku.

Obraz
Gulasz po węgiersku

Składniki

Dodane przez admin - pt., 03/19/2021 - 11:23

Dodaj komentarz