Rodzaj posiłku
przekąska
Przygotowanie

Szykujesz imprezę i nie masz pomysłu na przekąskę? Roladki jajeczne w salami to rozwiązanie szybkie i sprawdzone. Z pewnością Twoi goście je docenią.

Składniki:

  • 15 plastrów salami

  • 2 ugotowane jajka

  • 1 łyżka majonezu

  • żółty ser(ok. 100g)

  • szczypiorek

  • oliwki

  • ząbek czosnku

  • sól

 

Sposób przygotowania:

Mieszamy drobno starty ser z posiekanymi jajkami. Dodajemy szczypiorek, czosnek i majonez. Całość doprawiamy solą do smaku i porządnie mieszamy. Pastę wykładamy na salami - niecałe 2 łyżeczki na jeden plaster. Zwijamy, a następnie po skosie przecinamy roladkę. Proponujemy serwować roladki na wykałaczkach z oliwkami.

Obraz
Roladki jajeczne w salami

Składniki

Dodane przez admin - pt., 02/19/2021 - 10:13

Dodaj komentarz