Czas przygotowania
30min
Rodzaj posiłku
posiłek
Typ dania
rybne
Przygotowanie

 

Klasyczne rozwiązanie w oryginalnej wersji to definicja steka z tuńczyka z kaszą quinoa. Przepis na obiad, który zasmakuje każdemu.

 

Sposób przygotowania:

  1. Szparagi i pokrojoną w kostkę cukinię gotujemy przez 4 minuty we wrzącej wodzie.
  2. W drugim rondlu gotujemy przez 10 minut kaszę quinoa.
  3. Do ryby dodajemy następujące przyprawy: sól, pieprz, kumin, bazylia, wedle uznania.
  4. Stek z tuńczyka smażymy na oleju po 2 minuty z każdej strony.
  5. Na talerzu układamy szparagi i cukinię. Obok kładziemy stek i dodajemy pomidorki koktajlowe do dekoracji.

 

Stek z tuńczyka z kaszą quinoa

Składniki

szparagi
50 g
cukinia
50 g
quinoa
50 g
tuńczyk
100 g
sól
pieprz
kumin
bazylia
pomidorki koktajlowe
50 g
olej kokosowy

Dodaj komentarz