Czas przygotowania
30min
Rodzaj posiłku
posiłek
Typ dania
rybne
Przygotowanie
Klasyczne rozwiązanie w oryginalnej wersji to definicja steka z tuńczyka z kaszą quinoa. Przepis na obiad, który zasmakuje każdemu.
Sposób przygotowania:
- Szparagi i pokrojoną w kostkę cukinię gotujemy przez 4 minuty we wrzącej wodzie.
- W drugim rondlu gotujemy przez 10 minut kaszę quinoa.
- Do ryby dodajemy następujące przyprawy: sól, pieprz, kumin, bazylia, wedle uznania.
- Stek z tuńczyka smażymy na oleju po 2 minuty z każdej strony.
- Na talerzu układamy szparagi i cukinię. Obok kładziemy stek i dodajemy pomidorki koktajlowe do dekoracji.

Składniki
szparagi
50
g
cukinia
50
g
quinoa
50
g
tuńczyk
100
g
sól
pieprz
kumin
bazylia
pomidorki koktajlowe
50
g
olej kokosowy