Czas przygotowania
90min
Rodzaj posiłku
przekąska
Ilość porcji
8
Typ dania
mięsne
Przygotowanie

 

Zupa meksykańska to pomysł na obiad smaczny, pożywny i tani. Porcja zupy dostarcza jedynie ok. 400 kcal.
 

Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso trzeba drobno pokroić, posypać przyprawą i poddusić na oliwie w rondlu.
  2. Następnie trzeba dodać pokrojoną cebulę, czosnek i pomidory z puszki.
  3. Całość powinno się dusić przez około 30 minut.
  4. Do rondla dodaj fasolę i kukurydzę. Całość gotujemy jeszcze 15 minut.

 

Zupa meksykańska

Składniki

pierś z kurczaka
2 szt
pomidory z puszki
2 puszki
cebula
4 szt
czerwona fasola
1 puszka
czosnek
3 ząbki
kukurydza z puszki
1 puszka
oliwa z oliwek
przyprawa meksykańska

Dodaj komentarz