Czas przygotowania
45min
Rodzaj posiłku
posiłek
Typ dania
wegetariańskie
Przygotowanie

 

Pierogi to już nasza tradycyjna polska potrawa. Przyrządzać można je z rozmaitymi farszami. Jeśli nie wiesz, co na obiad będzie dziś dobrym pomysłem, rozważ pierogi. Ich przygotowanie wcale nie jest skomplikowane, a smak i pożywność zasługują na docenienie.

 

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę przesiać, wbić jaja, a następnie posolić całość. W kolejnym kroku powoli wlewamy do ciasta wodę i ugniatamy.
  2. Po przygotowaniu ciasta dzielimy je na części, które trzeba rozwałkować na grubość około 3 mm.
  3. Szklanką wykrawamy krążki, na które nakładamy łyżkę kapusty kiszonej. Zlepiamy brzegi i zwijamy je.
  4. Następnie wrzucamy je na wrzącą wodę i gotujemy około 3 minuty od wypłynięcia.

 

Pierogi z kiszoną kapustą

Składniki

mąka
500 g
jajka
2 szt
woda
350 ml
sól
kapusta kiszona
300 g

Dodaj komentarz