Czas przygotowania
25min
Rodzaj posiłku
posiłek
Typ dania
mięsne
Przygotowanie

 

Kuchnia hiszpańska to studnia bez dna. Liczba tradycyjnych dań hiszpańskich zdaje się nie kończyć. Niewątpliwie wśród nich należy wymienić wszelkie potrawy z chorizo - tradycyjną hiszpańską kiełbasą. Makaron z chorizo to pomysł na obiad, który zawsze okazuje się trafiony.

 

Sposób przygotowania:

  1. Makaron gotujemy 10 minut w osolonej wodzie.
  2. Następnie chorizo obieramy ze skórki, kurki i pomidorki myjemy i kroimy w paski.
  3. Na oliwie smażymy cebulę pokrojoną w paski, dodajemy do tego kurki i pomidorki.
  4. Całość smażymy 6 minut. Na koniec łączymy wszystkie składniki na talerzu i obficie posypujemy startym parmezanem.

 

Makaron z chorizo

Składniki

makaron penne
100 g
chorizo
50 g
cebula
oliwa z oliwek
5 łyżek
kurki
50 g
pomidorki koktajlowe
50 g
parmezan

Dodaj komentarz