Czas przygotowania
30min
Rodzaj posiłku
posiłek
Typ dania
wegetariańskie
Przygotowanie

 

Warzywa i kasza to połączenie, za które Twój organizm Ci podziękuje. Jest to przepis na obiad zdrowy, a przy tym bardzo smaczny.
 

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy ją na talerz.
  2. Następnie smażymy warzywa z przepisu na oliwie z oliwek i dodajemy do nich przyprawy. Całość smażymy przez 10 minut.
  3. Na koniec przekładamy wszystko na talerz i posypujemy natką pietruszki. Sól i pieprz dodajemy według własnych preferencji.

 

Kasza pęczak z warzywami

Składniki

kasza pęczak
100 g
marchewki
2 szt
pietruszka (korzeń)
0.50 szt
por
1 szt
cebula
1 szt
oliwa z oliwek
zioła prowansalskie
sól
pieprz
natka pietruszki

Dodaj komentarz