Czas przygotowania
15min
Rodzaj posiłku
przekąska
Typ dania
mięsne
Przygotowanie

 

Drobne przekąski są tym, co goście uwielbiają najbardziej. Warto o tym pamiętać, urządzając imprezę. Dzisiaj przedstawiamy przepis na przekąskę w postaci pomidorów nadziewanych boczkiem. To całkiem prosty pomysł na przekąskę, która zachwyci każdego.
 

Sposób przygotowania:

  1. Podsmażamy drobno pokrojony boczek, aż się zarumieni. Odstawiamy do ostudzenia.
  2. Wydrążamy środek pomidorków po uprzednim przecięciu go w górnej części. Kładziemy pomidorki górą do dołu i czekamy, aż ocieknie nadmiar wody.
  3. Do usmażonego boczku dodajemy posiekany wcześniej szczypiorek, starty na drobno żółty ser i kapary. Zalewamy to wszystko łyżką oleju.
  4. Całość mieszamy. Ostatnim krokiem jest napełnienie pastą pomidorków.

 

Pomidorki nadziewane boczkiem

Składniki

pomidorki koktajlowe
1 opakowanie
wędzony boczek
200 g
ser żółty
100 g
szczypiorek
3 łyżki
kapary
3 łyżeczki
majonez
olej
1 łyżka

Dodaj komentarz