Czas przygotowania
15min
Rodzaj posiłku
przekąska
Typ dania
mięsne
Przygotowanie
Drobne przekąski są tym, co goście uwielbiają najbardziej. Warto o tym pamiętać, urządzając imprezę. Dzisiaj przedstawiamy przepis na przekąskę w postaci pomidorów nadziewanych boczkiem. To całkiem prosty pomysł na przekąskę, która zachwyci każdego.
Sposób przygotowania:
- Podsmażamy drobno pokrojony boczek, aż się zarumieni. Odstawiamy do ostudzenia.
- Wydrążamy środek pomidorków po uprzednim przecięciu go w górnej części. Kładziemy pomidorki górą do dołu i czekamy, aż ocieknie nadmiar wody.
- Do usmażonego boczku dodajemy posiekany wcześniej szczypiorek, starty na drobno żółty ser i kapary. Zalewamy to wszystko łyżką oleju.
- Całość mieszamy. Ostatnim krokiem jest napełnienie pastą pomidorków.

Składniki
pomidorki koktajlowe
1
opakowanie
wędzony boczek
200
g
ser żółty
100
g
szczypiorek
3
łyżki
kapary
3
łyżeczki
majonez
olej
1
łyżka