Czas przygotowania
35min
Rodzaj posiłku
posiłek
Ilość porcji
4
Typ dania
wegetariańskie
Przygotowanie

 

Z czym należy serwować pomidorową? Opinii na ten temat jest mnóstwo. Niektórzy twierdzą, że najlepszy jest ryż, inni wolą lane ciasto, a jeszcze inni preferują ziemniaki. Nie brakuje również zwolenników pomidorowej z makaronem. W tym miejscu prezentujemy przepis na ostatnią z wymienionych wersji tej niezwykle popularnej zupy.
 

Sposób przygotowania:

  1. Do garnka wlej pomidory z puszki przepuszczone przez sitko.
  2. Dodaj podsmażoną na oliwie cebulę i czosnek, który wcześniej należy częściowo zmiażdżyć.
  3. Pokrój drobno koperek, po czym wszystkie wymienione składniki dodaj do pomidorów.
  4. Następnie dolej 4 szklanki wody i dodaj 2 kostki rosołowe.
  5. Całość gotuj ok. 10-12 minut. W międzyczasie ugotuj makaron i serwuj z nim gotową zupę pomidorową. Pomysł na obiad tradycyjny i pyszny gotowy!

 

Pomidorowa z makaronem

Składniki

makaron
150 g
pomidory z puszki
400 g
cebula
1 szt
czosnek
2 ząbki
koperek
1 łyżka
oliwa
1 łyżka
kostka rosołowa
2 szt

Dodaj komentarz