Czas przygotowania
25min
Rodzaj posiłku
przekąska
Typ dania
wegetariańskie
Przygotowanie

 

Wyjątkowo prosta i szybka w przygotowaniu przekąska na każdą okazję. Przyrządzenie chrupiących i pysznych chipsów z tortilli, czyli popularnych nachosów, nikomu nie powinno sprawić kłopotu.

 

Sposób przygotowania przepisu:

  1. Wykrój trójkąty z tortilli.
  2. W misce rozpuść 50 g masła, dodaj 2 ząbki czosnku, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki bazylii oraz 20 g startego parmezanu.
  3. Trójkąty z tortilli oblep w przygotowanej masie, a następnie rozłóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Piecz przez 13 minut w temperaturze 160 stopni.

 

Chipsy z tortilli (nachos) przepis

Składniki

placki tortilli
masło
parmezan
czosnek
sól
bazylia

Dodaj komentarz