Czas przygotowania
30min
Rodzaj posiłku
przekąska
Typ dania
wegetariańskie
Przygotowanie

 

Sposobów na przyrządzenie jajek jako przekąskę na przyjęcie jest mnóstwo. Możesz np. podać jajka z farszem przygotowanym z żółtego sera, papryki, rzodkiewki i szczypiorku. Będziesz do tego potrzebował następujących składników:

 

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj jajka na twardo, obierz, przetnij na pół i wydrąż żółtka.
  2. Do rozbełtanych żółtek dodaj 2-3 łyżki majonezu, 1 łyżkę jogurtu, drobno starty ser oraz rzodkiewkę, paprykę i szczypiorek – wszystkie warzywa pokrojone w jak najmniejsze kawałki.
  3. Użyj przypraw w ilości wedle uznania i przełóż gotowy farsz do wydrążonych białek.
     

Wskazówka:

  • Do dekoracji możesz wykorzystać także natkę pietruszki czy koperek.

 

Jajka faszerowane przepis

Składniki

jajka
8 szt
ser żółty
10 dkg
rzodkiewka
4 szt
papryka
1 szt
szczypiorek
majonez
jogurt naturalny
sól
pieprz

Dodaj komentarz