Czas przygotowania
20min
Rodzaj posiłku
przekąska
Typ dania
wegetariańskie
Przygotowanie

 

Jajka w majonezie to tradycyjne danie wielkanocne, które doskonale sprawdza się również podczas przyjęć oraz jako codzienna przekąska. Przedstawiamy oryginalną wersję tej prostej potrawy. Nasz przepis na jajka zakłada użycie sosu majonezowego w miejsce samego tylko majonezu.
 

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i każde z nich przekrój na pół
  2. W międzyczasie przygotuj sos majonezowy: wymieszaj majonez, jogurt i sok z cytryny
  3. Sos równomiernie rozłóż na jajkach
     

Wskazówki:

  • Przygotowane jajka z sosem możesz ozdobić posiekanym szczypiorkiem i plastrami rzodkiewki.
  • Dla lepszego efektu sos możesz wycisnąć z tubki.

 

Jajka w sosie majonezowym przepis

Składniki

jajka
majonez
4 łyżki
jogurt naturalny
4 łyżki
sok z cytryny
2 łyżki
szczypiorek
rzodkiewka

Dodaj komentarz