Jajka w majonezie to tradycyjne danie wielkanocne, które doskonale sprawdza się również podczas przyjęć oraz jako codzienna przekąska. Przedstawiamy oryginalną wersję tej prostej potrawy. Nasz przepis na jajka zakłada użycie sosu majonezowego w miejsce samego tylko majonezu.
Przygotowanie przepisu:
Ugotuj jajka na twardo, a następnie każde z nich przekrój na pół. W międzyczasie możesz już przygotowywać sos majonezowy. Według przedstawianego przepisu na jajka w majonezie powinieneś wymieszać 4 łyżki majonezu z 4 łyżkami kremowego jogurtu naturalnego. Do tego dodaj 2 łyżki soku z cytryny. Sos rozłóż równomiernie na jajkach. Całość możesz ozdobić posiekanym szczypiorkiem i plastrami rzodkiewki.
Wskazówka:
Dla lepszego efektu sos możesz wycisnąć z tubki.
Opcjonalnie pomysł możesz udekorować szczypiorkiem.
