Czas przygotowania
120min
Rodzaj posiłku
przekąska
Typ dania
mięsne
Przygotowanie

 

Lubisz wyraziste polskie smaki? Nie wiesz co na obiad zrobić, aby zaspokoić to pragnienie? Mamy dla Ciebie przepis na kapuśniak na żeberkach. Jest to pomysł na obiad, który zawsze się sprawdza.
 

Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso zalewamy wodą w ilości 6 szklanek.
  2. Następnie dodajemy liście laurowe, ziele, sól oraz pieprz do smaku.
  3. Składniki gotujemy około pół godziny na małym ogniu.
  4. Następnie dodajemy do bulionu ziemniaki pokrojone w kostkę, poszatkowaną kapustę kiszoną, i tak gotujemy jeszcze kolejną godzinę.
  5. Na koniec dodajemy natkę pietruszki i możemy serwować zupę.

 

Kapuśniak na żeberkach

Składniki

surowe żeberka
800 g
boczek
100 g
ziemniaki
500 g
kapusta kiszona
500 g
woda
6 szklanek
liście laurowe
4 szt
ziele angielskie
5 ziaren
sól
pieprz
natka pietruszki

Dodaj komentarz