Czas przygotowania
60min
Rodzaj posiłku
przekąska
Typ dania
wegetariańskie
Przygotowanie

 

Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść w garnku 125g masła, a następnie dolej nieco wody i zagotuj całość. Dosyp mąki i ucieraj, aż uzyskasz gęstą konsystencję.
  2. Następnie nieco ostudź zawartość naczynia i dodawaj kolejno jajka, cały czas powoli miksując ciasto.
  3. Podziel ciasto na 2 części i przełóż do osobnych blach wysmarowanych tłuszczem i obsypanych mąką.
  4. Piecz przez ok. 30 minut w temperaturze maks. 200 stopni. Następnie odstaw ciasto do ostudzenia.
  5. Ugotuj budyń i ostudź go. Utrzyj masło (200g) na puch i nie przerywając ucierania dodawaj po łyżce budyniu. Gotową masę wyłóż na jedną część ciasta i przykryj drugą. Ostudź ciasto i podawaj ten pyszny deser. Smacznego!

     

 

Przepis Karpatka

Składniki

woda
250 ml
masło
325 g
mąka pszenna
250 g
cukier
4 łyżki
mleko
750 ml
budyń waniliowy
2 szt
cukier puder

Dodaj komentarz