Czas przygotowania
30min
Rodzaj posiłku
przekąska
Ilość porcji
8
Typ dania
wegetariańskie
Przygotowanie

Biszkopt to proste ciasto, które udaje się każdemu. Wystarczy postępować zgodnie z łatwym przepisem.

Sposób przygotowania:

Po oddzieleniu od żółtek mocno ubij białka, aby otrzymać gęstą i sztywną pianę. Wciąż ubijając, powoli dodawaj cukier. Nie przerywając miksowania białek dodawaj po jednym żółtku. Następnie dodaj wymieszane mąki. Ostatnim składnikiem, który powinieneś dodać, jest odrobina wody. Później wszystko dokładnie, ale delikatnie zamieszaj, aby połączyć składniki. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia, a następnie wylej gotową masę. Piecz w 180 stopniach przez ok. pół godziny. Gotowe!

Obraz
Przepis na Klasyczny biszkopt bez proszku do pieczenia

Składniki

skrobia ziemniaczana
125 g
jaja
4 szt
cukier
0.75 szklanki
mąka pszenna
125 g
woda
30 ml
Dodane przez admin - wt., 07/28/2020 - 16:21

Dodaj komentarz