Czas przygotowania
30min
Rodzaj posiłku
przekąska
Typ dania
wegetariańskie
Przygotowanie

 

Masz ochotę na nowy smak, a brakuje Ci pomysłu na obiad? Krem z soczewicy może być rozwiązaniem Twojego problemu. Jeśli nie wiesz co zrobić na obiad, wykorzystaj soczewicę, która ma niezwykły potencjał kulinarny.

 

Sposób przygotowania:

  1. Soczewicę gotujemy we wrzącej wodzie przez 20 minut.
  2. Następnie dodajemy do niej pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę oraz por. Całość gotujemy jeszcze 30 minut.
  3. Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku. Całość blendujemy na gładką masę.
  4. Na koniec dodajemy natkę pietruszki do dekoracji i łyżkę oliwy z oliwek.

 

Krem z soczewicy

Składniki

soczewica
100 g
marchewka
3 szt
pietruszka
por
przecier pomidorowy
natka pietruszki
sól
pieprz
oliwa z oliwek

Dodaj komentarz