Hamburgery to jedne z najpopularniejszych fast foodów. Możesz je również przyrządzić w wersji mini, jako ciepłe lub zimne przystawki na imprezę. Jest to doskonały pomysł na przekąski na każdą okazję.
Składniki:
– małe bułeczki
– ½ kg mielonego mięsa
– cebula
– sałata
– jajko
– pomidory(najlepiej koktajlowe)
– ketchup i musztarda
– przyprawy: pieprz i sól, opcjonalnie także papryka w proszku i majeranek
– olej
– bułka tarta
Sposób przygotowania przepisu:
Do mięsa mielonego dodaj bułkę tartą i jajko, a całość przypraw solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami. Następnie uformuj kotleciki, nie większe od bułeczek, po czym przejdź do ich usmażenia. Przekrój bułeczki, posmaruj z obu stron keczupem i musztardą, a następnie na jednej połówce ułóż sałatę, plastry pomidorów i cebuli. Na końcu połóż kotlecik, przykryj całość drugą połową bułeczki i przebij wykałaczką. Mini hamburgery w postaci koreczków są gotowe.
