Czas przygotowania
45min
Rodzaj posiłku
przekąska
Przygotowanie

Hamburgery to jedne z najpopularniejszych fast foodów. Możesz je również przyrządzić w wersji mini, jako ciepłe lub zimne przystawki na imprezę. Jest to doskonały pomysł na przekąski na każdą okazję.
 

Sposób przygotowania:

  1. Do mięsa mielonego dodaj bułkę tartą i jajko, a całość przypraw solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami.
  2. Uformuj kotleciki, nie większe od bułeczek, po czym przejdź do ich usmażenia.
  3. Przekrój bułeczki, posmaruj z obu stron keczupem i musztardą, a następnie na jednej połówce ułóż sałatę, plastry pomidorów i cebuli.
  4. Na końcu połóż kotlecik, przykryj całość drugą połową bułeczki i przebij wykałaczką. Mini hamburgery w postaci koreczków są gotowe.

 

Mini hamburgery przepis

Składniki

małe bułeczki
mięso mielone
500 g
cebula
sałata
jajko
pomidory koktajlowe
ketchup
musztarda
sól
pieprz
słodka papryka
majeranek
olej
bułka tarta

Dodaj komentarz