Czas przygotowania
20min
Rodzaj posiłku
przekąska
Typ dania
mięsne
Przygotowanie

 

Mini roladki z tortilli to smaczne i szybkie przekąski na zimno, które doskonale sprawdzą się podczas każdego przyjęcia.
 

Sposób przygotowania:

  1. Okrągły placek z tortilli grubo wysmaruj kremowym serkiem śmietankowym.
  2. Następnie wyłóż plastry szynki, sera żółtego i sałaty.
  3. Dodaj kawałki ogórka kiszonego i surowej papryki.
  4. Całość pokryj odrobiną majonezu.
  5. Kiedy umieścisz na placku wszystkie składniki, ostrożnie go zwiń.
  6. Teraz pozostaje Ci już tylko pokroić tortillę na wybranej wielkości roladki, a następnie schłodzić je w lodówce.
     

Wskazówka:

  • Przepis na mini roladki z tortilli możesz dowolnie modyfikować, np. zastępując ogórek marynowaną papryką lub sałatę szpinakiem.

 

Mini roladki z tortilli przepis

Składniki

placki tortilli
4 szt
szynka
150 g
ser żółty
150 g
serek kremowy
150 g
sałata
8 liści
papryka
0.50 szt
ogórek szklarniowy
1 szt

Dodaj komentarz