Czas przygotowania
20min
Rodzaj posiłku
posiłek
Typ dania
wegetariańskie
Przygotowanie

 

Naleśniki podawane z farszem doskonale sprawdzą się jako pożywny obiad. Jednocześnie przepis na naleśniki znajduje zastosowanie również rano, na śniadanie. Przedstawiamy pyszne naleśniki z jagodami, o niskiej zawartości tłuszczu.
 

Sposób przygotowania:

  1. Przesiej mąkę do miski i dopraw solą.
  2. Dodaj jajka, mleko i całość wymieszaj lub najlepiej zmiksuj.
  3. Nie przestawaj miksować, a w międzyczasie dolewaj wodę.
  4. Kiedy zobaczysz, że ciasto jest gładkie, a jednocześnie konsystencja jest rzadka, dodaj roztopione wcześniej masło. Dobrze, aby było ono nieco ostudzone.
  5. Kolejny krok to już wyłożenie ciasta na rozgrzaną patelnię. Ważne jest, aby równomiernie rozprowadzić ciasto po całej powierzchni patelni.
  6. Smaż naleśnik po 30 sekund z każdej strony.
  7. Na koniec nałóż na niego serek wiejski i dodaj jagód a potem zawiń w rulon

 

Naleśniki z serkiem wiejskim i jagodami

Składniki

mąka pszenna
750 g
woda
1.50 litra
jajka
3 szt
mleko
125 ml
masło
80 g
jagody
250 g
serek wiejski
200 g
sól

Dodaj komentarz