Czas przygotowania
15min
Rodzaj posiłku
przekąska
Typ dania
wegetariańskie
Przygotowanie

 

Chrupiący przysmak w postaci pieczarek w cieście serowym najlepiej smakuje na ciepło, jednak z powodzeniem może również pełnić funkcję zimnej przekąski. Przepis na przekąskę z pieczarek jest prosty, a przygotowanie posiłku zajmuje jedynie około 15 minut.
 

Sposób przygotowania:

  1. Rozbij 3 jajka i umieść w misce.
  2. Dodaj 3 łyżki mąki, starty ser żółty, szczyptę soli i pieprzu oraz 1/2 łyżeczki oregano.
  3. Całość zmieszaj mikserem. Otrzymasz gęste ciasto, w którym w następnym kroku powinieneś obtoczyć obrane pieczarki.
  4. Na koniec obtocz pieczarki w bułce tartej i podsmaż na oleju. Przekąska jest gotowa.
     

Wskazówka: Jeśli pieczarki w cieście przygotowujesz dłuższy czas przed przyjęciem, a chcesz podać je na ciepło, wystarczy, że odgrzejesz je w piekarniku.

 

Pieczarki panierowane w cieście serowym przepis

Składniki

pieczarki
1 opakowanie
jajka
ser żółty
mąka pszenna
bułka tarta
sól
pieprz
oregano

Dodaj komentarz