Czas przygotowania
30min
Rodzaj posiłku
przekąska
Ilość porcji
2
Typ dania
mięsne
Przygotowanie
Sposób przygotowania:
- Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, delikatnie rozbijamy, przyprawiamy solą, pieprzem i smarujemy olejem.
- Smażymy najlepiej na patelni grillowej. Odkładamy, następnie kroimy na mniejsze kawałki. Należy zwrócić uwagę, czy mięso nie jest surowe.
- Sałatę dzielimy na liście, myjemy, suszymy i rwiemy na mniejsze kawałki.
- Przygotowujemy sos: mieszamy majonez, oliwę, sok z cytryny, sos worcestershire i czosnek. Doprawiamy solą.
- Sałatę mieszamy z połową sosu, wykładamy na talerze. Dodajemy kurczaka i posypujemy parmezanem.
- Sałatkę podajemy z bagietką.
Wskazówka: Choć przepis tego nie definiuje to w tej przekąsce możesz kreatywnie poukładać składniki. Najczęściej wykorzystuje się pomysł na ułożenie składników (plastrów kurczaka / bagietki) w kształt słońca.

Składniki
filet z kurczaka
2
sztuki
sałata rzymska
1
główka
parmezan starty
6
łyżek
bagietka
1
sztuka
olej
1
łyżka
majonez
3
łyżki
oliwa
1
łyżka
sok z cytryny
1
łyżeczka
czosnek
1
ząbek
sos Worcestershire
1
łyżeczka
sól
pieprz