Czas przygotowania
40min
Rodzaj posiłku
przekąska
Ilość porcji
6
Typ dania
mięsne
Przygotowanie

 

Sposób przygotowania:

  1. Z piersi kurczaka odcinamy błonki, kroimy w kostkę i posypujemy przyprawą Gyros.
  2. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kurczaka.
  3. Gdy kurczak stygnie, kroimy cebulę i ogórki w kosteczkę, a kapustę pekińską szatkujemy.
  4. W miseczce przygotowujemy sos: mieszamy majonez z ketchupem.
  5. W przezroczystej misce układamy kolejno: usmażonego kurczaka, cebulę, sos, ogórki, kukurydzę, sos, kapustę pekińską.
  6. Sałatkę odstawiamy do lodówki na godzinę, aby się "przegryzła". Przed podaniem solimy delikatnie kapustę pekińską.

Wskazówka : W przepisie zamiast kapusty pekińskiej można zamiennie użyć sałatę lodową. 

 

 Sałatka gyros

Składniki

pierś kurczaka
2 sztuki
kukurydza
1 puszka
ogórki konserwowe
6 sztuk
cebula
0.50 sztuk
kapusta pekińska
0.50 sztuki
majonez
6 łyżek
ketchup
3 łyżki
przyprawa Gyros
olej lub masło klarowane
Dodane przez użytkownika: Piotr

Dodaj komentarz