Czas przygotowania
35min
Rodzaj posiłku
posiłek
Przygotowanie

 

Szaszłyki wbrew pozorom nie wymagają ogromnych nakładów pracy, a zapewniają wspaniałe doznania smakowe.
 

Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso oraz warzywa kroimy w większą kostkę.
  2. Cebulę siekamy w paski.
  3. Przekładamy do miski i dodajemy zioła prowansalskie oraz 5 łyżek oleju rzepakowego.
  4. Składniki zostawiamy w marynacie przez 12 godzin w lodówce.
  5. Po tym czasie wyjmujemy je i nakładamy na patyczki.
  6. W kolejnym kroku przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Czas pieczenia wynosi 25 minut w temperaturze 200 stopni.

 

Szaszłyki drobiowe z warzywami

Składniki

filet z kurczaka
3 szt
cebula czerwona
2 szt
papryka czerwona
1 szt
papryka żółta
1 szt
pomidorki koktajlowe
1 opakowanie
olej rzepakowy do smażenia
5 łyżek
zioła prowansalskie

Dodaj komentarz