Czas przygotowania
30min
Rodzaj posiłku
przekąska
Typ dania
wegetariańskie
Przygotowanie

 

Szybki pomysł na obiad dla miłośników wyrazistych smaków, to cebulowa z parmezanem. Przedstawiamy przepis na obiad dobry na każdy dzień tygodnia.

 

Sposób przygotowania:

  1. Cebule kroimy w paski i smażymy na maśle około 10 minut.
  2. Po tym czasie przekładamy cebulę do rondla i dolewamy bulion drobiowy.
  3. Następnie przeciskamy przez praskę czosnek, dodajemy sól i pieprz do smaku. Można też dodać swoje ulubione przyprawy.
  4. Całość gotujemy 30 minut. Po tym czasie przelewamy zupę do talerzy i dekorujemy ją parmezanem.

 

Zupa cebulowa z parmezanem

Składniki

cebula
4 szt
bulion warzywny
500 ml
czosnek
3 ząbki
masło
35 g
sól
pieprz
parmezan

Dodaj komentarz