Czas przygotowania
30min
Rodzaj posiłku
przekąska
Typ dania
wegetariańskie
Przygotowanie

 

Białe warzywa dodajemy do większości przygotowywanych zup. A co, jeśli zrobić by zupę z samych warzyw tego typu? 
 

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki pokrojone w kostkę gotujemy przez 10 minut w bulionie.
  2. Po tym czasie dodajemy wszystkie warzywa z przepisu pokrojone w kostkę lub paski.
  3. Całość gotujemy jeszcze 25 minut. Pod koniec gotowania wrzucamy przyprawy.
  4. Na koniec robimy zasmażkę, łyżkę mąki smażymy na łyżce masła i energicznie mieszamy całość przez minutę. Następnie dodajemy zasmażkę do zupy.

 

Zupa z białych warzyw

Składniki

ziemniaki
3 szt
kalafior
0.50 szt
por
50 g
seler
0.50 szt
pietruszka (korzeń)
sól
pieprz
zioła prowansalskie
bulion mięsny
750 ml
mąka pszenna
masło
1 łyżka

Dodaj komentarz