Czas przygotowania
75min
Rodzaj posiłku
przekąska
Typ dania
wegetariańskie
Przygotowanie

 

Zdrowo, pożywnie i nieprzesadnie kalorycznie - tak można opisać pomysł na obiad w postaci zupy z grzybami i migdałami. Nie wiesz jak ją przyrządzić? Skorzystaj z naszego przepisu!

 

Sposób przygotowania:

  1. Suszone grzyby umyć i namoczyć na noc.
  2. W tej samej wodzie, na drugi dzień gotujemy je wraz z warzywami pokrojonymi w kostkę.
  3. Następnie na łyżce masła prażymy płatki z migdałów. Po uprażeniu dodajemy je do gotującej się zupy.
  4. Całość powinna się gotować 60 minut. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawę do grzybów, sól oraz pieprz.

 

Zupa z grzybami i migdałami

Składniki

suszone grzyby
100 g
pietruszka
3 szt
marchewka
3 szt
ziemniaki
4 szt
czosnek
2 ząbki
masło
1 łyżka
płatki migdałowe
100 g
przyprawa do grzybów
sól
pieprz

Dodaj komentarz