Czas przygotowania
30min
Rodzaj posiłku
przekąska
Typ dania
wegetariańskie
Przygotowanie

 

Ekspresowy i pyszny przepis na przekąskę. Rogaliki z ciasta francuskiego doskonale sprawdzą się również jako deser lub drugie śniadanie.
 

Sposób przygotowania:

  1. Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i pokrój go w trójkąty.
  2. Przy podstawie każdego trójkąta połóż kostkę czekolady lub pół łyżeczki dżemu.
  3. Zawiń i uformuj rogaliki. Każdy rogalik posmaruj roztrzepanym żółtkiem.
  4. Rogaliki piecz w 180 stopniach przez około 20-25 min (do zarumienienia). Kiedy wystygną, posyp cukrem pudrem.

 

Rogaliki z ciasta francuskiego

Składniki

ciasto francuskie
1 opakowanie
żółtka
1 szt
gorzka czekolada
dżem
cukier puder

Dodaj komentarz