Czas przygotowania
15min
Rodzaj posiłku
przekąska
Typ dania
mięsne
Przygotowanie

 

Szykujesz imprezę i nie masz pomysłu na przekąskę? Roladki jajeczne w salami to rozwiązanie szybkie i sprawdzone. Z pewnością Twoi goście je docenią.
 

Sposób przygotowania:

  1. Mieszamy drobno starty ser z posiekanymi jajkami.
  2. Dodajemy szczypiorek, czosnek i majonez.
  3. Całość doprawiamy solą do smaku i porządnie mieszamy.
  4. Pastę wykładamy na salami - niecałe 2 łyżeczki na jeden plaster.
  5. Zwijamy, a następnie po skosie przecinamy roladkę.
     

Wskazówka: Proponujemy serwować roladki na wykałaczkach z oliwkami.

 

Roladki jajeczne w salami

Składniki

salami
15 plastrów
jajka
2 szt
majonez
1 łyżka
ser żółty
100 g
szczypiorek
oliwki
czosnek
1 ząbek
sól

Dodaj komentarz