Czas przygotowania
15min
Rodzaj posiłku
przekąska
Typ dania
rybne
Przygotowanie
Łosoś to ryba o wszechstronnym zastosowaniu. Odpowiednio przyrządzona sprawdzi się jako pomysł na obiad. Zawiera ją również niejeden przepis na przekąskę.
Sposób przygotowania:
- Kawałki łososia rozkładamy w prostokącie, tak aby odrobinę na siebie nachodziły.
- Następnie smarujemy je serkiem topionym.
- Rozkładamy paski ogórka, liście rukoli i drobną posiekaną cebulę.
- Zwijamy roladki. Warto rozłożyć łososia na folii aluminiowej - pomoże w zwijaniu. Następnie możemy pokroić roladki na mniejsze kawałki.
- Nabijamy je na wykałaczki i gotowe!

Składniki
wędzony łosoś
500
g
chrzanowy serek topiony
150
g
ogórek zielony
2
szt
cebula czerwona
0.50
szt
rukola