Czas przygotowania
15min
Rodzaj posiłku
przekąska
Typ dania
rybne
Przygotowanie

 

Łosoś to ryba o wszechstronnym zastosowaniu. Odpowiednio przyrządzona sprawdzi się jako pomysł na obiad. Zawiera ją również niejeden przepis na przekąskę.
 

Sposób przygotowania:

  1. Kawałki łososia rozkładamy w prostokącie, tak aby odrobinę na siebie nachodziły.
  2. Następnie smarujemy je serkiem topionym.
  3. Rozkładamy paski ogórka, liście rukoli i drobną posiekaną cebulę.
  4. Zwijamy roladki. Warto rozłożyć łososia na folii aluminiowej - pomoże w zwijaniu. Następnie możemy pokroić roladki na mniejsze kawałki.
  5. Nabijamy je na wykałaczki i gotowe!

 

Roladki serowe w wędzonym łososiu

Składniki

wędzony łosoś
500 g
chrzanowy serek topiony
150 g
ogórek zielony
2 szt
cebula czerwona
0.50 szt
rukola

Dodaj komentarz