Czas przygotowania
30min
Rodzaj posiłku
przekąska
Ilość porcji
4
Typ dania
mięsne
Przygotowanie

 

Sposób przygotowania:

  1. Żeby kaczka lepiej się piekła natnij jej skórę.

  2. Posyp solą i pieprzem, a następnie przysmaż z dwóch stron na patelni.

  3. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i daj do niego kaczkę na około 8 minut.

  4. Po upieczeniu połóż na mięso folię i odstaw na bok na chwilę.

  5. Upiecz buraki, następnie pokrój w plastry, tak samo zrób z pomarańczami i kaczką.

  6. Przełóż składniki na talerz i dodaj ser (najlepiej potarty na małe kawałeczki).

  7. Sok pomarańczowy połącz z sokiem z cytryny i dodaj miód. Wykorzystaj go jako sos do sałatki.

  8. Na górze rozsyp pokrojoną papryczkę oraz ułóż kawałki mięty.

Doskonały pomysł na wykwintną przekąskę.

 

Sałatka kaczka z pomarańczom przepis

Składniki

ser kozi
150 g
pomarańcza
3 sztuki
oliwa z oliwek
2 łyżki
buraki
3 sztuki
pierś z kaczki
1 sztuka
sok z pomarańczy
1 łyżka
sok z cytryny
1 łyżka
miód
1 łyżka
papryczka chili
1 sztuka
mięta
sól
pieprz
Dodane przez użytkownika: Smacznie

Dodaj komentarz