Czas przygotowania
20min
Rodzaj posiłku
przekąska
Ilość porcji
4
Typ dania
rybne
Przygotowanie

 

Sposób przygotowania:

  1. Łososia należy pokroić w kostki. Następnie posolić i dodać pieprz.
  2. Kawałki ryby przysmaż na patelni grillowej.
  3. Na talerz połóż rukolę, dodaj kawałki pomarańczy, winogrona (przekrojone), płatki migdałów lub rozdrobnione migdały, pestki granatu, grzanki i kawałki łososia.

 

Sos:

  • Po prostu wymieszaj wszystkie składniki: oliwę, sok z pomarańczy, miód, musztardę.
  • Polej sałatkę sosem.

Doskonały pomysł na smaczną i szybką potrawę z ryby. 

 

Sałatka z pomarańczami i łososiem - przepis

Składniki

rukola
100 g
łosoś
300 g
winogrona
1 kiść
granat
1 sztuka
miód
1 łyżka
musztarda
1 łyżka
migdały
2 łyżki
pomarańcza
3 sztuki
grzanki z chleba razowego
sok z pomarańczy
oliwa z oliwek
sól
pieprz
Dodane przez użytkownika: Famatech

Dodaj komentarz