Czas przygotowania
45min
Rodzaj posiłku
posiłek
Ilość porcji
4
Typ dania
mięsne
Przygotowanie

 

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek następnie dodaj cebulę i czosnek.
  2. Powoli dokładaj małe kawałki mielonego mięsa. Pamiętaj - jeśli pojawią się grudki musisz je rozdzielić.
  3. Dodaj przyprawy wraz z łyżką koncentratu oraz przecier pomidorowy (passata).
  4. Gotuj powoli przez pół godziny.
  5. Osobno ugotuj makaron.

Umieść makaron na talerzu, polej sosem, zetrzyj na to ser (parmezan) i udekoruj bazylią. 

Bolognese to doskonały pomysł na obiad dla każdego!

 

 Spaghetti bolognese przepis

Składniki

passata pomidorowa
300 ml
mielona wołowina
300 g
makaron spaghetti
300 g
parmezan
30 g
koncentrat pomidorowy
1 łyżka
czosnek
1
cebula
1
tymianek
0.50 łyżeczki
oregano
0.50 łyżeczki
oliwa z oliwek
sól
pieprz
bazylia
Dodane przez użytkownika: Piotr

Dodaj komentarz